ZONA ISPADANJA

Premijerligaš smijenio trenera

Bilo je zadovoljstvo raditi s njim, međutim s velikom tugom morali smo donijeti odluku koja je bila teška, rekao je Džef Ši

Bruno Laži. Premier liga

G. Š.

2.10.2022

Vodstvo engleskog premijerligaša Vulverhemptona uručilo je otkaz portugalskom menadžeru Bruni Lažiju (Bruno Lage - 46) nakon serije loših rezultata. Volvsi su u novu sezonu ušli sa samo jednom pobjedom u prvih osam kola i trenutno se nalaze u zoni ispadanja - na 18. poziciji.

- Bilo je zadovoljstvo raditi s njim, međutim s velikom tugom morali smo donijeti odluku koja je bila teška. Iskreno ne sumnjam u Brunine sposobnosti i siguran sam da će uspjeti drugdje, međutim forma ekipe i performansi u posljednjih nekoliko mjeseci znače da nemamo izbora nego djelovati, kazao je predsjednik Vulverhemptona Džef Ši (Jeff Shi) i dodao kako je Bruno izvrstan trener, vrijedan i predan menadžer te topao, mudar i pošten čovjek.

Laži je vodio ekipu sa stadiona "Molineux" od juna 2021. godine i doveo je do 10. mjesta u svojoj prvoj sezoni u Premier ligi. Tokom karijere vodio je i prvu i drugu momčad Benfike.

Vulverhempton će privremeno voditi Stiv Dejvis (Steve Davis) i Džejms Kolins (James Collins).

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.