PREKRŠIO USLOVNU KAZNU

Fudbaler Mančester junajteda Mejson Grinvud zadržan u pritvoru

Grinvud je prošao fudbalsku školu Mančester junajteda, a u prvoj ekipi je debitirao 2018. godine

Mejson Grinvud ostaje u pritvoru. AP Photo / Matt Dunham

S. S.

17.10.2022

Nogometaš Mančester junajteda, 21-godišnji Mejson Grinvud (Mason Greenwood), zadržan je u pritvoru zbog optužbi za napad, silovanje i prijetnje ubistvom, a nakon saslušanja na sudu u Mančesteru tokom ponedjeljka.

Grinvud je prošlog vikenda uhapšen zbog optužbi o kršenju uvjeta za kauciju, stoji u policijskom izvještaju. Inače, u januaru ove godine nogometaš je osumnjičen za sve što ga se trenutno tereti. U istom trenutku ga je njegov klub Mančester junajted suspendirao na neodređeno vrijeme. Isto tako je kompanija Nike raskinula ranije potpisani ugovor s njim.

Krajem januara ove godine Grinvud je uhapšen nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije i video snimke na kojima se vidi djevojka krvavog lica i brojnim modricama po tijelu, a uz sve je plasirana poruka: „Svima koji žele znati šta uistinu Mejson Grinvud radi“.

Grinvud je prošao fudbalsku školu Mančester junajteda, a u prvoj ekipi je debitirao 2018. godine. Prošao je i sve reprezentativne selekcije Engleske te je upisao i jedan nastup u seniorskoj ekipi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.