NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA

Karim Benzema se oprostio od reprezentacije Francuske

Napadač Reala je posljednju utakmicu u državnom dresu odigrao 13. juna ove godine, kada su Francuzi na Stade Francu izgubili od Hrvatske (0:1)

Benzema: Završio reprezentativnu karijeru. Twitter

E. Ć.

19.12.2022

Zvanično najbolji igrač svijeta Karim Benzema donio je odluku o reprezentativnoj karijeri. Benzema se zvanično oprostio od "Trikolora".

Nakon što je zbog povrede propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje su "Trikolori" osvojili srebro, pisalo se o sukobu Benzeme i selektora Didija Dešama (Didier Deschamps).

Benzema je navodno odbio poziv Fudbalskog saveza Francuske, ali i francuskog predsjednika Emanuela Makarona (Emmanuel Macron) da dođe na finalnu utakmicu. 

- Uložio sam mnogo truda i pravio sam greške, ali sve me je to dovelo ovdje gdje sam danas. Pisali smo ovu priču i ona je sada završena - napisao je Benzema na Twitteru.


Napadač Reala je posljednju utakmicu u državnom dresu odigrao 13. juna ove godine, kada su Francuzi na Stade Francu izgubili od Hrvatske (0:1). Jedini gol na toj utakmici postigao je Benzemin klupski kolega Luka Modrić.

Ukupno je Benzema odigrao 97 utakmica za Francusku, a postigao je 37 golova uz 20 asistencija. Inače, sjajni Benzema danas proslavlja 35. rođendan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.