PREMIER LIGA

Čelziju samo bod u Notingemu

Tim Grema Potera je bolju igru krunisao pogotkom Rahima Sterlinga u 16. minutu

Plavci" su ostali na skromnom osmom mjestu sa 25 bodova koliko ima i Fulam stepenik više. Twitter

G. Š.

1.1.2023

Notingem Foresta i Čelzija remizirali su u posljednjoj utakmici 18. kola Premijer lige. Počelo je sa iznenađenjima. I u drugom meču Premijer lige u 2023. godini neočekivan rezultat. Nakon Aston Vile, koja je iznenadila Totenhem u Londonu, ovog puta nije bilo pobjednika u duelu domaćih "Šumara" i "Plavaca" iz Londona.

Meč na Siti Gaundu završen je rezultatom 1:1. Čelzi je nakon pobjede nad Bornmutom (2:0) u prvoj utakmici po završetku Mundijala 2022. u Kataru želi da novim trijumfom na najbolji način najavi derbi sa šampionom Mančester sitijem zakazan za 5. januar na Stamford Bridžu, ali...

Dobro je počelo po Čelzi. Notingem Forest je od početka meča prepustio inicijativu favorizovanim gostima iz Londona, prijetio je iz kontranapada preko mladog Velšanina Brenana Džonsona, međutim bez uspjeha.

Tim Grema Potera je bolju igru krunisao pogotkom Rahima Sterlinga u 16. minutu. Engleski reprezentativac prihvatio je odbijenu loptu od prečke i iz prve je poslao u nebranjenu mrežu. Golman Din Hendeson nije mogao ništa – 0:1. Četvrti premijerligaški gol za Sterlinga ove sezone.



Tablice omogućuje Sofascore

Na startu drugog poluvremena potpuno druga slika. "Šumari" su preuzeli inicijativu i krenuli mnogo odlučnije ka golu gostiju. Ponovo je počelo šansom 21-godišnjeg Džonsona, nastavilo prečkom Morgana Gibsa-Vajta i onda – izjednačujući gol. Nakon kornera i gužve u šesnaestercu gostiju lopta je na drugoj stativi došla do iskusnog Serža Orijea koji je šalje kroz noge golmanu Kepi (1:1) u 63. minutu.

Prvi pogodak u dresu Notingem Foresta za bivšeg fudbalera PSŽ-a, Totenhema, Viljareala…U nastavku meča Čelzi je pokušao da dođe do pobjede, dobru priliku imao je Obamejan, ali se rezultat više nije mijenjao – 1:1. "Plavci" su ostali na skromnom osmom mjestu sa 25 bodova koliko ima i Fulam stepenik više. Notingem je i dalje u zoni ispadanja treći od pozadi, ali sad ima isti broj bodova (14) kao i Vest Hem na prvoj poziciji iznad zone ispadanja. Notingem Forest u narednom kolu 4. januara gostuje Sautemptonu...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.