ENGLESKA

Veliki udarac za Kontea i Totenhem

Bentankur zbog povrede završio sezonu

Bentankur: Slijedi mu duga pauza. Twitter

A. V.

13.2.2023

Engleski prvoligaš Totenhem potvrdio je da će Rodrigo Bentankur (Bentancur) propustiti ostatak sezone nakon što je potrgao križne ligamente lijevog koljena u premijerligaškom porazu od Lester sitija (4:1), odigranom protekle subote.

Bentankur se sudario s Nempalisom Mendijem (Nampalys Mendy) i onda je pao na tlo od jakih bolova. Medicinsko osoblje Sparsa brzo je pružilo pomoć Urugvajcu koji je nakon toga napustio teren King Pauer stadiona šepajući.

- Možemo potvrditi da je Rodrigu Bentankuru puknuo prednji križni ligament u lijevom koljenu i da će biti izvan stroja do kraja sezone. Veznjak će biti podvrgnut operaciji prije nego što započne rehabilitaciju s našim medicinskim osobljem - navodi se u saopćenju objavljenom na klupskim službenim stranicama.

To je još jedan udarac za trenera Totenhema Antonija Kontea (Contea) nakon što je Iv Bisuma (Yves Bissouma) morao na operaciju zgloba zbog prijeloma,dok je kapiten Igo Loris (Hugo Lloris) oštetio ligament u pobjedi (1:0) nad Mančester sitijem.

Totenhem u utorak na San Siru protiv Milana igru prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.