TRENER SARAJEVA

Rožman: Ovo je veliki izazov, da vidimo gdje smo

Kada je u pitanju igrači kadar, Rožman ističe da se Renan Oliveira i Anđušić polako vraćaju, a danas će vidjeti u kakvom su stanju

Sa press konferencije. Fena

FENA

4.11.2023

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju će na Koševu dočekati ekipu banjalučkog Borca, u derbi susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon neočekivanog poraza od Sloge u prošlom kolu, Sarajevu se protiv lidera na tabeli pobjeda postavlja kao imperativ ukoliko želi zadržati priključak.

"Veliki izazov"

Trener Sarajevo Simon Rožman kazao je da su se u protekloj sedmici fokusirali na stvari koje su važne za predstojeći meč te da su odradili sve što su i planirali.

- Oni su šest bodova ispred nas. Sigurno da je ovo veliki izazov, da taktički vidimo gdje smo, šta nam još fali da budemo još konkurentniji za sami vrh - kazao je Rožman.

Kada je u pitanju igrači kadar, Rožman ističe da se Renan Oliveira i Anđušić polako vraćaju, a danas će vidjeti u kakvom su stanju.

- Svi oni koji su spremni imaju šansu da budu u prvom timu - istakao je.

Najvažnije je, kako kaže, da nema povreda koje bi igrače odvojile od terena na duže vrijeme, te da su se svi praktično oporavili.

Teška utakmica

Veznjak Sarajeva Mirza Mustafić vjeruje da ekipu čeka teška utakmica, ali da su igrači u proteklom periodu dobro radili i da svi jedva čekaju meč.

- Očekuje nas teška utakmica. Igrali smo prije par sedmica protiv njih, znamo šta nas očekuje. Dobro smo radili. Jedva čekamo utakmicu. Atmosfera u svlačionici je vrhunska od prvog dana. Igrači su uvijek tu jedan za drugog, kao velika porodica. U fudbalu uvijek imate padove. Važno je samo da nastavite raditi i da dajete maksimum, kad tad će vas nagraditi - rekao je Mustafić.

Utakmica se igraju u nedjelju od 19 sati i 45 minuta na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.