PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo teškom mukom do pobjede: Mustafić eurogolom srušio Posušje

Susret Posušja i Sarajeva nije donio previše uzbuđenja

Mustafić: Heroj Sarajeva. FK Sarajevo

N. H.

11.11.2023

Fudbaleri Posušja dočekali su Sarajevo na stadionu Mokri Dolac u okviru 14. kola Premijer lige BiH. Sarajevo je slavilo minimalnim rezultatom 0:1 i tako skočilo na drugo mjesto Premijer lige BiH.

Prvi na susretu su zaprijetili Posušaci. Pokušao je Žoao Erik (Joao Erick), a golman Šahinović je tu uspio odbiti samo do Mandića, ali je dosuđen ofsajd nakon te akcije.

Sarajevo je izgledalo dosta slabije na početku meča, ali onda je došao 31. minut kada je Mirza Mustafić doveo Bordo tim u vodstvo.

Naime, za Sarajevo je bio dosuđen faul na nekih 30 metara od gola, a sjajan udarac Mustafića prošao je kroz ruke golmana Posušja i završio u mreži za vodstvo Sarajeva.

Imalo je Posušje odmah priliku izjednačiti, ali je Bobanov udarac glavom završio na stativi gola Sarajeva.

Erik je bio izrazito raspoložen za igru, a njegov udarac s vrha peterca u 43. minuti je izblokirala odbrana Sarajeva, prije nego što je Marić odbijenu loptu poslao pored gola.

Do prve prave prilike u drugom dijelu se čekalo do 73. minute. Kamenar je pokušao glavom, ali je golman Šahinović ponovo bio na vrhuncu zadatka. 

To je bila i jedina prilika koja je bila vrijedna pomena u drugom poluvremenu, što je svakako više odgovaralo Bordo timu.

Sarajevo je ovom pobjedom došlo na 2. poziciju sa 27 bodova, preskočivši tako Zrinjski, koji ima dvije utakmice manje, dok je Posušje 8. sa 16 bodova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.