35-GODIŠNJI DEFANZIVAC

Bomba iz Austrije: LASK potpisao bivšu zvijezdu Bajerna

Nijemac je punih deset godina nosio dres "Bavaraca", tačnije od 2011. do 2021. godine, a odigrao je 363 utakmice u dresu minhenskog kluba.

Žerom Boateng. PlatformaX

R. K.

31.5.2024

Njemački defanzivac Žerom Boateng (Jerome) na iznenađenje mnogih je potpisao za austrijski LASK.

Klub iz Linca je zvanično na svojoj stranici predstavio 35-godišnjeg Nijemca.

Bivši igrač Bajerna iz Minhena je sa LASK-om potpisao ugovor na dvije godine, a dolazi kao najveće pojačanje u historiji kluba.

Boateng je punih deset godina nosio dres Bavaraca, tačnije od 2011. do 2021. godine, a odigrao je 363 utakmice u dresu minhenskog kluba.

Nakon odličnih deset godina u Minhenu, Žerom odlazi u Lion, gdje provodi dvije sezone, a zatim u Salernitanu, gdje se zadržao jednu polusezonu.

Boateng je u svojoj bogatoj igračkoj karijeri dva puta osvojio pehar Lige prvaka s Bajernom, kao i dva trofeja na Svjetskom klupskom prvenstvu, zatim dva u UEFA Super Kupu, devet njemačkih prvenstava, pet trofeja u kupovima, kao i FA Kup sa Mančester sitijem.

U Nemačkoj je još igrao za Hertu i HSV. U 2016. godini izabran je za njemačkog fudbalera godine.

 - Radujem se vremenu koje predstoji u LASK-u. Odgovorni su uložili mnogo truda i u razgovorima koje smo vodili odmah su mi jasno dali do znanja da apsolutno žele da budem dio ekipe. Imao sam brojne ponude, ali sam se svjesno odlučio za LASK, jer sam bio potpuno uvjeren sportskim pristupom, idejom i vizijom kluba. 

Za mene je to mnogo važnije od finansijskog faktora. Klub je posljednjih godina izgradio nešto veliko, želio bih da svojim iskustvom pomognem LASK-u da napravi sljedeće korake - rekao je Boateng.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.