BIH

U BiH danas oblačno vrijeme s kišom

Prognoza vremena

Fena

6.8.2014

 

U Bosni jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom u sjevernim i centralnim područjima dok je u Hercegovini bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Količine padavina u protekla 24 sata: Tuzla 83 milimetra, Sanski Most 46, Gradačac 42, Zenica 40, Mostar 34, Ivan-sedlo 27, Bihać 14, Livno 13, Bjelašnica i Sarajevo 12, Bugojno 5.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Ivan-sedlo i Kupres 14, Livno i Sarajevo 16, Bihać, Bugojno, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica 17, Goražde 18, Čapljina 20, Mostar i Neum 22.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Izraženiji pljuskovi praćeni intenzivnim padavinama i pojačanim vjetrom, a moguć i grad, očekuju se u sjevernim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Poslijepodne i krajem dana, u većem dijelu Bosne, padavine slabijeg intenziteta. U Hercegovini pljuskovi i grmljavina se očekuju poslijepodne. Vjetar, slab do umjeren, na momente i jak, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 25, na jugu do 29 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.