BIH

HDZ neće razgovarati po principu uzmi ili ostavi

Stranka Dragana Čovića sutra će razmatrati dokument

Redakcija

13.11.2014

Borjana Krišto, potpredsjednica HDZ-a, potvrdila je u izjavi za „Dnevni avaz" da će organi te stranke na sutrašnjoj sjednici razmatrati tekst dokumenta o programskim principima za djelovanje zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, koji je Krišto jučer uručio Halid Genjac, predsjednik Glavnog odbora SDA.

- Imali smo taj prvi sastanak na kojem smo u stvari razmijenili dokumente s programskim prioritetima u procesu formiranja vlasti na svim nivoima u BiH - rekla je Krišto.

Ona je, inače, nakon preuzimanja dokumenata od SDA kazala da "HDZBiH ne želi o takvim stvarima razgovarati na principu - uzmi ili ostavi".

- Nakon što sutra bude održana sjednica organa HDZ-a, u subotu ćemo nastaviti razgovore s SDA na već zakazanom sastanku - dodala je potpredsjednica HDZ-a.
 
Sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH bit će održan u Mostaru, potvrdio je „Avazu" potpredsjednik SDA Senad Šepić nakon sjednice Kolegija ove stranke koja je održana jučer u Sarajevu.

SDA će, kako je rekao, ponovo lideru HDZBiH Draganu Čoviću ponuditi potpisivanje dokumenta koji su ranije prihvatili SDA, DF, SDS i druge stranke iz RS koje čine Savez za promjene.

- Ova ponuda i dalje ostaje otvorena za HDZBiH, ali ne ekskluzivno samo za njih nego i za druge stranke. Naravno, u zavisnosti od ishoda razgovora, moguće su i druge opcije, neki drugi modaliteti dogovora sa HDZ-om. Ali, naša ponuda ostaje i nju ćemo ponuditi HDZ-u - kazao je Šepić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.