BIH

U Tuzli svečano promovirana 233 magistra

U okviru obilježavanja 28 godina rada i postojanja Univerziteta

Fena

27.11.2014


U okviru obilježavanja 28 godina rada i postojanja Univerziteta u Tuzli danas je upriličena svečana promocija magistara Univerziteta u Tuzli.

- Danas svečano promoviramo 233 magistra koji su magistarski rad odbranili u proteklih godinu dana i ova svečanost je od izuzetne važnosti za naš unverzitet. Mi na ovaj način pokazujemo ispunjenje naše osnovne misije, obrazovati i izgraditi profesionalce i intelektualce koji će se po odlasku s univerziteta ravnopravno uključiti u sve društvene tokove kao i privredni i kulturni život te značajno kontribuirati razvoj naše zajednice - kazao je Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli.

Halilović je, također, u svom obraćanju kazao da je tuzlanski univerzitet prvi koji je prihvatio studiranje po bolonjskim principima, te koji je ušao u mrežu evropskih i svjetskih univerziteta.

Univerzitet u Tuzli je pokazao da se, u vrijeme krize i recesije, može nositi na teškoćama, kao i ostvariti uspješno poslovno i akademsko upravljanje po objektivnim i mjerljivim kriterijima.

- Univerzitet vas očekuje i na trećem ciklusu studija. Znanje i nauka se brzo razvijaju, pa je danas obrazovanje postalo cjeloživotno. Naša obaveza, kao i do sada, jeste pomoći vam na vašem daljem razvoju i stručnom usavršavanju. Čestitam vam na uspješno okončanom drugom ciklusu obrazovanja. Želim vam mnogo uspjeha u vašem daljem radu i profesionalnom usavršavanju, te ličnoj i porodičnoj sreći i zadovoljstvu - poručio je Halilović.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.