BIH

GRADAČAC Ugašen šumski požar u Grabovom gaju

Površina oko 100 duluma

Fena

8.8.2015

Vatrogasna jedinica općine Gradačac u protekla 24 sata imala je intervenciju na gašenju šumskog požara i voćnjaka u naselju Grabov gaj, ukupne površine oko 100 duluma.

Uz pomoć mještanja požar je lokaliziran i ugašen.

Vatrogasna jedinica Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Suljetovići, gdje je gorjelo sijeno. Požar je lokaliziran i ugašen.

Vatrogasna jedinica općine Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Ježinac, gdje je gorjelo sijeno. Požar je lokaliziran i ugašen.

Zenički vatrogasci ugasili su požare trave i niskog rastinja na području Mutnice, Lašvanske petlje, Crkvičkog brda i kod TC Džananović, dok su u Gradišću ugasili požar divlje deponije smeća.

Tešanjski vatrogasci ugasili su požar trave i niskog rastinja u mjestu Ljetinić.

Vatrogasci u općini Vareš su intervenisali na gašenju autobusa u gradu i uklanjanju posljedica tog požara na putnu komunikaciju.

Profesionalna vatrogasna jedinica Grada Mostara imala je tri intervencije na gašenju požara: Od 11.17 do 12.30 sati u ul. Nikole Šubića Zrinjskog, gorio je podrum. Od 17.24 do 17.40 sati na Trgu Ivana Krndelja gorio je otpad, a od 21.45 do 22.15 sati u Raštanima gorjela je trava i nisko rastinje.

Profesionalna vatrogasna jedinica općine Čapljina imala je četiri intervencije na gašenju požara, trave, niskog rastinja i smeća.

Na području Zapadnohercegovačkog kantona vatrogasci su imali dvije manje intervencije u Širokom Brijegu i Posušju. Kod oba požara izgorjele su manje površine trave i ledine.

Vatrogasna jedinica općine Cazin imala je intervenciju u mjestu Prošići, gdje je gorjela deponija smeća. Požar su ugasila tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je dvije manje intervencije na gašenju smeća.

U Kanton 10 tokom jučerašnjeg dana, zbog grmljavinskog nevremena, u nekoliko navrata je dolazilo do kratkotrajnog ispadanja iz napona 10 kV dalekovoda: Bila, Tušnica, Suhača - grad, Lištani - Sajković, Vaganj.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite KS primio je informaciju o pronalasku ručne bombe u koritu rijeke Miljacke. Informacija o pronađenom ubojnom sredstvu je proslijeđena Timu za uklanjanje NUS-a Federalne uprave civilne zaštite, a njegovo uklanjanje je planirano za ponedjeljak, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.