BANJA LUKA

SDS podnio krivičnu prijavu protiv ministrice Golić

Fena

3.4.2018

Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je jučer Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci krivičnu prijavu protiv Srebrenke Golić, ministrice za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, i drugih službenika u tom resoru zbog postojanja sumnje da su, kako tvrde, počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

- Golić i druge osobe u ovom ministarstvu su zloupotrijebili svoj službeni položaj u namjeri da preduzeću ''Grand trejd'' d.o.o. Banja Luka, u vlasništvu Mile Radišića, pribave protivpravnu korist u vidu izdavanja građevinskih dozvola i lokacijskih uslova za poslovni objekt višemilionske vrijednosti. Onemogućile su Željku Vuliću, kao zainteresovanoj strani, da učestvuje u postupku i time izvršili povredu njegovih prava - stoji u krivičnoj prijavi SDS-a.  

Ove navode potvrdili su, kako dodaju, u svojoj presudi i Vrhovni sud Republike Srpske, kao i Okružni sud u Banjoj Luci. 

- Golić je, iskorištavajući svoj službeni položaj, vršila pritisak i nezakonito prejudicirala odluku organa uprave koja treba da se donese po presudama Vrhovnog suda RS i Okružnog suda u Banjoj Luci - tvrdi se u saopćenju SDS-a. 

Mišljenja su i da je Golić "krajnje nezakonito, neprimjereno i neprofesionalno“ komentirala odluke sudova u predmetima koji nisu okončani, ističući da se pojedine sudije Vrhovnog suda RS "izdižu" iznad pravnog sistema tog bh. entiteta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.