EMOTIVAN STATUS

Rekao mi je: "Deba, ja ću, ti imaš ženu i dijete"

Hatkić: Izgubio nogu u agresiji na BiH

E. Trako

6.4.2018

Nakon što je „Dnevni avaz“ objavio tekst o ratnom vojnom invalidu Samiru Hatkiću, koji će se zajedno sa saborcima morati javiti 9. aprila na služenje šestomjesečne zatvorske kazne, uslijedile su lavine reakcija i komentara na ovu sramotu.  

Na društvenoj mreži Facebook Hatkićev saborac napisao je emotivan status o kakvom se zapravo čovjeku radi.

Emir Deba Unkić prepričao je kako je Hatkić umjesto njega odnio municiju u rov pod kišom granata te mu rekao „Deba, ja ću, ti imaš ženu i dijete.“

- Samir Hatkić je borac s kojim sam jedno vrijeme bio na liniji. Kada je jedan dan bilo gusto na liniji odbrane, dobio sam zadatak da preko čistine pod morem metaka i granata odnesem municiju na sljedeći rov, Samir je rekao: „Deba, ja ću, ti imaš ženu i dijete.“  Zgrabio je sanduk municije i dostavio na sljedeće rovove. Ko zna, možda sam živ, baš, zahvaljujući tom velikom čovjeku. Danas, vidno obolio, u borbi za svoje dostojanstvo i dostojanstvo svoje porodice, dostojanstvo boraca i svih drugih poniženih, dobi „nagradu“ od 6 mjeseci zatvora...Koliko li bi zatvora trebali dobiti oni koji su palili Predsjedništvo jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Koliko li bi zatvora trebali dobiti oni koji su spaljivali našu historiju u Arhivu BiH... Koliko treba da dobiju zatvora oni koji su svoje bogatstvo stvarali pljačkajući državu i radnike... Državo, da li to tjeraš mog dragog Samira da s porodicom napusti državu koju je stvar´o???!!!




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.