IZBORI 2018.

Lijanović: Izađite na izbore i glasajte

Predsjedniku LDS-a predao metlu kojom će ''pomesti'' kantone

Sa sinoćnjeg skupa

Avaz.ba

1.10.2018

Kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović u okviru svoje kampanje otputovao je i u Tuzlu, gdje su ga dočekali kandidati Koalicije LDS ZA BOLJITAK za Skupštinu Tuzlanskog kantona te Federalni i Državni parlament. 

Lijanović je predsjedniku Liberalno-demokratske stranke Harizu Redžiću predao metlu kojom će, kako su naglasili, prvo ''pomesti'' kantone. 

- Bivša Jugoslavija nije imala administraciju ni približno veliku kao što je ima FBiH i cijela BiH. Nakon 7. oktobra pomest ćemo glomaznu i neefikasnu administraciju - naglasio je Redžić.

Nakon dočeka na autobuskoj stanici i predaje metle kandidati i predstavnici Koalicije LDS ZA BOLJITAK uputili su se prema hotelu ''Tuzla'', gdje su ih u sali dočekali mnogobrojni Tuzlaci i Tuzlanke koji su odlučili u nedjelju glasati za promjene i kandidate na listama Koalicije LDS ZA BOLJITAK i za najboljeg kandidata za člana Predsjedništva BiH Jerku Ivankovića Lijanovića.

- Dana 7. oktobra ćemo pobijediti politike Čovića i Dodika. Nažalost, na izbor Dodika u RS ne možemo utjecati, ali Dragana Čovića ćemo pobijediti. Više uopće nije važno ko će biti bošnjački član Predsjedništva BiH. Ako dovedemo Ajnštajna kao trećeg pored Čovića i Dodika, ne bi ništa postigao da uvijek glasanje ne bude 2:1 protiv nas. Zato ne smijemo dozvoliti da ovaj dvojac zajedno zasjedne u Predsjedništvo BiH. Čovića moramo i možemo zaustaviti. Ja mu nisam Željko Komšić putem kojeg mobilizira Hrvate i međunarodnu zajednicu. Ja imam svoje saveznike, a moji saveznici su svi stanovnici BiH koji će 7. oktobra na glasačkom listiću za člana Predsjedništva BiH birati ime Jerko Ivanković Lijanović na broju 1. Dragi stanovnici u cijeloj FBiH, u nedjelju vlast je u vašim rukama - vi odlučujete. Ja vjerujem u vaše odluke. I ne bojte se, glasanje je tajno. Izađite na izbore i glasajte za promjene, glasajte za Program za 10 - poručio je u svom obraćanju Jerko Ivanković Lijanović, kandidat za člana Predsjedništva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.