BANJA LUKA

Stanivuković za "Avaz" o mučnim scenama iz pritvora

Prvo žele da moje javno djelovanje svedu samo na NSRS. Nakon toga će htjeti da mi oduzmu i poslanički imunitet da ne mogu govoriti

Stanivuković: Žele mi uzeti imunitet. G. Dakić

G. DAKIĆ

26.12.2018

Poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković rekao je za "Avaz" da ga vlast u RS želi opteretiti prekršajnim i krivičnim prijavama i da mu na taj način zabrane javno djelovanje.

- Prvo žele da moje javno djelovanje svedu samo na NSRS. Nakon toga će htjeti da mi oduzmu i poslanički imunitet da ne mogu govoriti ni u NSRS. Na trgu sam bio kao čovjek. Ovo je diktatura u najvećem mogućem stepenu - kazao je Stanivuković. 

On dodaje da je najprije zadržan 12 sati, a potom su mu produžili pritvor na 24 sata zbog "oštećenja službenog automobila".

- Proveo sam u pritvoru 26 sati, od toga 17 u ćeliji s lavaboom, pisoarom i krevetom. Vrijeđali su me. Imam povrede grudnog koša, ramena i ruke. Ako me krivično gone, onda se ne mogu kandidirati na izborima i to je njihov cilj - kazao je Stanivuković.

Podsjetimo, on je danas pušten na slobodu nakon šti je uhapšen jučer u Banjoj Luci tokom protesta zbog hapšenja roditelja Davida Dragičevića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.