KREATIVCI Sarajlija ostvario dječački san

Lušija objavio i drugu igricu na Play Storeu

Pravi i 3D animirane filmove, s kojima je nastupao na nekoliko festivala, uključujući i Sarajevo Film Festival

O. KAVAZOVIĆ
24.01.2019 17:16

„Jungle Boy“: Igrica nastala na nagovor Zejdovih prijatelja

Interaktivna bh. igrica „Jungle Boy“ nedavno se pojavila na Google Play Storeu, a njen autor je Sarajlija Zejd Lušija. Prije toga, on je na ovoj platformi objavio i igricu „Jumping Rooster“, koja je bila prva interaktivna bh. igrica u ovoj trgovini i koja je instalirana više hiljada puta. Pravljenje ove najnovije igrice, kako nam je kazao, proizvod je njegovog dječačkog sna.

- Ovu igricu napravio sam na nagovor prijatelja, jer sam svima dosađivao sa svojim zamislima - kazao nam je Lušija.

Igrice ipak nisu bile njegov prvobitni san, jer on je svoj hobi započeo pravljenjem 3D animiranih filmova, s kojima je nastupao na nekoliko festivala, uključujući i Sarajevo Film Festival.

  • Lušija: Radi bez profesionalne opreme
    Lušija: Radi bez profesionalne opreme

Na trgovinu mobilnih aplikacija ušao je s autorskim nazivom Appsinthism. „Jungle Boy“ je 2D igrica u kojoj igrač trči kroz džunglu izbjegavajući prepreke koje se smjenjuju. Rezultat se postiže kroz udaljenost od starta, a zamke ne dozvoljavaju previše razmišljanja, tako da je to čini vrlo dinamičnom. Dobar rezultat zahtijeva malo uigravanja, tako u početku igra izgleda veoma teška, ali nakon nekog vremena postaje poprilično relaksirajuća.

NA VRH