REGION

Mamića u BiH u tajnosti ispitali u vezi s aferom "SMS"

Time je ujedno dovršeno ispitivanje svjedoka u slučaju bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge, pritvorenog zbog lažiranja SMS prepiske dužnosnika

Avaz.ba

10.2.2019

Osuđeni nogometni moćnik Zdravko Mamić ispitan je u Bosni i Hercegovini o aferi "SMS", piše RTL.

Time je ujedno dovršeno ispitivanje svjedoka u slučaju bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge, pritvorenog zbog lažiranja SMS prepiske dužnosnika. Za osam dana znat će se i hoće li Varga i Blaž Curić na slobodu. 

U tajnosti i bez advokata Zdravko Mamić ispitan je 1. februara u Bosni i Hercegovini. 

- Zdravko Mamić ispitan je putem međunarodne pravne pomoći u Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru kao svjedok. O sadržaju vam ne mogu govoriti - kazao je advokat Zdravko Rajić.

O odnosu s Vargom Mamić je novinarima već javno govorio. Između ostalog, i da ga je upoznao u Osijeku kad mu je ponudio pomoć oko rješenja problema svastike na Poljudu.

- Onda mi je on rekao: ''Ali ja imam za tebe nešto važnije.'' Šta imaš za mene važnije? Kaže kako se radi pritisak na sudije i kako se tebi montira suđenje. Daj mi to, zašto ne? Varga je ubrzo počeo tražiti pomoć. Rekao je da ima troje djece, da mu je kuća pod ovrhom, da mu treba novac i da je bolestan - pojasnio je Zdravko Mamić u decembru prošle godine. Svoja saznanja tužiocima je dao i Ivica Todorić - piše RTL.

Lažne SMS poruke premijera Plenkovića i Martine Dalić dobio je, tvrdio je, poštom. Predao ih je advokatima, a oni DORH-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.