SARAJEVO Upućeno na razmatranje

Kandidati za Šestoaprilsku nagradu: Topić, Smajlović, Bogićević

Fena
18.02.2019 18:25

Odbor za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2019. godini danas je na sjednici utvrdio prijedloge za dodjelu te nagrade i uputio ih Gradskom vijeću Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje.

U oblasti kulture i umjetnosti kandidat je prof. dr. Franjo Topić, u oblasti zdravstva i socijalne zaštite prof. dr. Fahrudin Smajlović, u drugim oblastima rada i stvaralaštva Bogić Bogićević.

Javni poziv za predlaganje kandidata za ovu godinu je bio otvoren od 7. do 28. januara ove godine. Gradskom vijeću Sarajeva dostavljeno je 46 prijedloga i 51 podrška prijedlozima za 28 kandidata za dodjelu nagrade.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na sjednici, koja će biti održana u prvoj polovini marta, razmotriti i donijeti konačne odluke o dodjeli Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

Odbor za dodjelu te nagrade čine predsjedavajući Velija Katica, zamjenica predsjedavajućeg Tea Mušić, a članovi su Srđan Srdić, Mira Jurić, Samir Fazlić, Miroslav Živanović, Dado Stojnić, Dženana Zlatar, Hadžan Konjo, Novka Agić, Igor Baroš, Elma Tuzlić i Benjamin Isović, saopćeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.

Komentari

NA VRH