OTVORENO

Otac isilovca: Nije još došao, jedva čekam da dođe, da svjedočim protiv njega

On je danas za ''Avaz'' kazao da stoji pri riječima koje je ranije izgovorio, da ''Ibro više nije njegov sin" i ''da se on pita, presudio bi im smrtnom kaznom"

Piše: E. Trako

11.4.2019

Šefik Ćufurović iz Velike Kladuše, otac Ibre Ćufurovića, koji bi do kraja ovog mjeseca trebao biti izručen pravosudnim organima Bosne i Hercegovine, nakon što je uhapšen u Siriji tokom borbe za takozvanu Islamsku državu (ISIL), kaže da ga još niko nije kontaktirao oko dolaska sina u BiH.

On je danas za ''Avaz'' kazao da stoji pri riječima koje je ranije izgovorio, da ''Ibro više nije njegov sin" i "da se on pita, presudio bi im smrtnom kaznom".

- Nije još došao niti je mene ko zvao. Ja jedva čekam da dođe da sve Sudu i Tužilaštvu ispričam kako je bilo - kratko je kazao Šefik Ćufurović.

Podsjetimo, prije nekoliko sedmica njegova ispovijest potresla je javnost u regionu.

- Napadao je i mene i hodžu da ne znamo klanjati. Mene, kao svog oca, nije poštovao ni koliko je blata pod noktom. Ja sam mu sve dao. Bilal Bosnić je vrbovao i mog Ibru i desetine drugih mladića. Naplatio je dobro njihov odlazak u Siriju. A koliko je samo porodica upropastio, neka mu Bog plati - ispričao je tada Ćufurović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.