NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Za 6 mjeseci ubijena 4 policajca

Piše: Avaz.ba

23.4.2019

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje: „Za 6 mjeseci ubijena 4 policajca“.

Donosimo priču o neopremljenosti bh. policajaca. Istražili smo ko koči nabavku uniformi, podsjećajući kako su sindikati državnih službenika i namještenika prije više od godinu pripremili pravilnik za izradu uniformi. Zanimljivo je da je Vijeće ministara BiH jednoglasno usvojilo odluku, no, do danas u "Službenom listu" nije objavljena.

Građani su dobili prve informacije o primanjima uposlenih u državnoj službi u KS te objavljujemo koliko zarađuje premijer Forto, a koliko njegovi ministri.

Objavljujemo i zastrašujuću priču o hirurgu iz Cazina koji je nasilu htio udati kćerku za Sirijca u Njemačkoj. Saznajte ko je Ahmed Rijad Daš te da li je protiv njega pokrenuta istraga. Otkrivamo gdje je nastanjen, gdje je radio, u kojem domu zdravlja u Unsko-sanskom kantonu, te na koji način je primorao svoju 24-godišnju kćerku da se uda za čovjeka kojeg nije poznavala, ni voljela.

U današnjem broju na dvije strane pročitajte novi tekst o ratnom dezerteru Aljoši Čampari. Naši novinari zavirili su u Arhiv „Avaza“ i ustvrdili da Čampara ponovo izmišlja. Njegove navode da utemeljitelj „Avaza“ i predsjednik SBB-a nikad nije bio u Armiji RBiH osporili su slikama i dokumentima.

Pratimo i dešavanja u vezi s dolaskom Ibre Ćufurovića u našu zemlju, koji je nakon deportacije predat nadležnim organima. Njemu je inače Sud BiH odredio jednomjesečni pitvor, a njegov advokat Senad Dupovac otkrio je za naš list da se Ćufurović u Siriji oženio Aminom Kečo, s kojom je dobio sina.

Ugledni novinar i kolumnista Bakir Hadžiomerović osvrnuo se na administrativnu hobotnicu te u današnjoj „Munuti“ piše: „Društvo stranačkih podrepaša“.

Pratili smo i suđenje legendarnog generala Atifa Dudakovića. „Vojska RS nije bila u sukobu sa 5. korpusom, nego Armijom RBiH“, apostrofirano je na jučerašnjem ročištu.

Na stranama Mozaika dvije zanimljive priče. Mostar je za strance veliki mamac, tako radi zaruka na Starom mostu mladi dolaze iz Amerike, a druga pozitivna priča odvela nas je u Zenicu, gdje je nakon takmičenja u Beču tim Pravnog fakulteta svečano dočekan. Svaka čast, treće mjesto za naše takmičare.

Nafta poskupjela, u BiH gorivo skuplje za 10 feninga. Naši novinari istražili su u kojem gradu je najskuplje, a u kojem najeftinije puniti rezervoar. Ličnost dana je Abas Arslanagić, veliki majstor koji je otključao Banju Luku.

Nakon Sarajeva dramatična upozorenja stižu i iz Kantonalne bolnice Zenica. Ljekari upozorili na epidemiju krzamaka u dva kantona, a tvrde da nam prijeti i bruceloza.

Srbija ubice i silovatelje djece kažnjava najvećom kaznom, u BiH sve mrtvo slovo. No, naša zemlja ipak prednjači kada je riječ o slučajevima nasilja, gdje su najčešće žrtve žene. Vlada RS usvojila je Akcioni plan za suzbijanje i sprečavanje nasilja u porodici.

Skenderija punija nego ikada, Sarajevski sajam knjige posjetilo 60.000 ljudi.

Pratili smo i nastavak suđenja u Bijeljini Slavici Jovanović, koja je ubistvo suparnice naručila od inspektora. Donosimo i detalje o svirepoj likvidaciji pripadnika MUP-a RS. Smrtno ranjeni policajac uspio ispaliti dva metka iz pištolja.

Pročitajte šta se dešavalo u Beogradu na suđenju između Jelene Karleuše i Ognjena Vranješa, te ko se od aktera najvećeg seks-skandala nije pojavio u sudnici.

Sport i danas zanimljiv, između ostalog objavljujemo razgovor s Marijom Vrančićem, koji je iz Engleske poručio: „Postigao sam eurogol od 200 miliona eura“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.