USPJESI Mia Rkman s Korčule najbolja na takmičenju

Nova hrvatska Miss Universe je Bosanka!

Mijini roditelji Nada i Nenad rođeni u Zenici, gdje su se i upoznali, stali na ludi kamen, a potom se odselili u Hrvatsku

D. PAŠALIĆ

Mia Rkman s Korčule nova je hrvatska Miss Universe, a posebno je interesantno što je Rkman, ustvari, Bosanka. Njeni roditelji Nada i Nenad rođeni su u Zenici, gdje su se i upoznali, stali na ludi kamen, a potom se odselili u Hrvatsku, gdje su i dobili 21-godišnjakinju koja je svojim izgledom osvojila žiri tamošnjeg takmičenja. 

Bez očekivanja 

U razgovoru za “Dnevni avaz”, ne krije da se utisci još nisu slegli, ali i da nije očekivala da će žiri između 18 djevojaka iz cijele Hrvatske izabrati baš nju. Kada su pročitali njeno ime, ali i kada je ugledala majku i brata, suze su, kaže, same krenule.

  • Prijavila se iz zabave i na kraju pobijedila

    Prijavila se iz zabave i na kraju pobijedila


- Otišla sam iz zabave, da probam, bez velikih očekivanja, a desilo se najbolje. Iskreno, još ne vjerujem da se to dogodilo. Šok, iznenađenje, sreća, sve moguće emocije su pomiješane. Sretna sam i ponosna što sam upravo ja Miss – kaže Rkman.

Ne krije da se modelingom počela baviti prošle godine iz hobija, jer joj fakultet oduzima mnogo vremena. Primarno želi završiti studij i sve obaveze prilagođava obrazovanju.

Mijina majka živjela je u zeničkom naselju Perin Han, dok je otac Nenad živio u Sarajevskoj ulici, a oboje su pohađali Gimnaziju.

- Studiram sanitarno inžinjerstvo, želim pomagati ljudima. Medicina je sastavni dio života, otac je to završio, brat je šesta godina, pa je očekivano da sam i ja u tome. Želja mi je mlade žene i majke potaknuti da se više brinu o sebi i zdravlju – kaže prelijepa Rkman.

Dolazak u Zenicu 

Budući da su joj roditelji iz Zenice, nismo mogli da je ne pitamo dolazi li često u grad čelika.

- Dolazila sam, iskreno, kada sam bila mala. Posljednjih godina, nažalost, zbog obaveza, nisam. Ali, potrudit ću se da to u što skorije vrijeme učinim – kaže ona.

  • Rkman osvojila žiri u Hrvatskoj

    Rkman osvojila žiri u Hrvatskoj


Očekivali smo da bude prva pratilja 

Nada Rkman ne krije sreću što je njena kćerka ponijela titulu najljepše na takmičenju. Ponosno kaže da je Mia, ustvari, Zeničanka po mami. Nada godišnje obavezno dođe u Zenicu, na maturske zabave.

- Sve vrijeme govorila sam joj da se idemo zabaviti, pa je zato i ona bila tako opuštena. Iskreno, mi smo očekivali najviše da bude prva pratilja, ali, eto, na kraju je proglašena najljepšom. Brat njen i ja smo je bodrili, otac nije bio tu – kaže Nada, dodajući da rado dođe u Zenicu obići svoje ulice.

NA VRH

Podijeli članak na