PROJEKTI Napreduju radovi na cesti Stolac - Neum

Veliki uspjeh: Probijen tunel Žaba!

Cesta u dužini od 48,8 kilometara olakšat će i skratiti putovanje do Neuma, a to će biti prvi put da je ovaj grad s ostatkom države povezan magistralom

M. SMAJKIĆ

Tunel Žaba, na trasi ceste Stolac- Neum, probijen je rano jutros! To je u razgovoru za Avaz.ba prije nekoliko dana najavio i direktor "Cesta FBiH" Ljubo Pravdić.

- Izvođači radova su kompanije „Euro-Asfalt“ i „HP Investing“ i očekuju da bi mogle do kraja godine i ovu dionicu završiti. Poslije ovih radova planirana je još jedna dionica, od tri i po kilometra, pa smo i na nju licitirali. Kasnilo se zbog otkupa zemljišta, te 5. jula dobivamo ponude. Očekujemo da u avgustu ili početkom septembra potpišemo i taj ugovor - otkriva dinamiku radova na cesti Stolac - Neum direktor „Cesta“ Ljubo Pravdić.

Tako je Svitava postala jedno od aktivnijih gradilišta u državi. Izvođači radova su „Euro-Asfalt“, „HP Investing“, a uskoro se uključuju i druge domaće kompanije, poput „Grude Puteva“.

Cesta u dužini od 48,8 kilometara olakšat će i skratiti putovanje do Neuma, a to će biti prvi put da je ovaj grad s ostatkom države povezan magistralom. Jasno je i da će ova cesta poboljšati položaj Neuma u turističkom smislu. 

Više o temi Svitava

NA LICU MJESTA
Probijeno 30 metara tunela Oštrovac!
NA VRH

Podijeli članak na