SUSRETI Predsjedavajući Predsjedništva BiH primio akreditivna pisma

Dodik: BiH ima namjeru uspostavljati međunarodnu saradnju sa Sultanatom Omana

Fena
16.07.2019 13:43

S današnjeg sastanka u Predsjedništvu BiH

Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu Ahmeda bin Salima bin Muhameda Boamara. 

Tokom ceremonije predaje akreditivnih pisama istaknuto je da su politički odnosi dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja, ali da ih ne prati ekonomska saradnja te je, kako su zaključili sagovornici, s obje strane potrebno uložiti dodatne napore.

Dodik je istaknuo da Bosna i Hercegovina ima namjeru uspostavljati sve vidove bilateralne i međunarodne saradnje sa Sultanatom Oman.

Izražena je obostrana saglasnost o potrebi proširenja saradnje dviju zemalja, kao i da je, u skladu s tim, u narednom periodu potrebno potpisati sporazume o međusobnoj saradnji.

Novoimenovani ambasador Baomar je naglasio da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu.

Predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik iskazao je podršku novoimenovanom ambasadoru Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu i zaželio mu uspjeh u izvršavanju njegove diplomatske misije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari

NA VRH