SARAJEVO Sekretar ministra za islamska pitanja, misionarstvo i uputu Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu

Zvizdić razgovarao s Muhamedom bin Abdulvahidom el-Arifijem

Tokom razgovora Zvizdić je zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na svemu što je u prethodnom periodu urađeno za Bosnu i Hercegovinu

Fena
14.11.2019 13:31

Sa sastanka

Foto: S. Saletović

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas sa sekretarom ministra za islamska pitanja, misionarstvo i uputu Kraljevine Saudijske Arabije Muhammedom bin Abdulvahidom el-Arifijem.

Tokom razgovora Zvizdić je zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na svemu što je u prethodnom periodu urađeno za Bosnu i Hercegovinu, a posebno na pomoći koju Kraljevina Saudijska Arabija kontinuirano pruža našoj zemlji.

Istaknuto je opredjeljenje Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama, što doprinosi trajnom miru i stabilnosti, a s tim u vezi i prilivu novih investicija. Zvizdić je naglasio da je Bosna i Hercegovina zemlja tolerancije, u kojoj se konstantno radi na pomirenju i unapređenju odnosa, jer predstavlja primjer zemlje u kojoj stoljećima u suživotu žive pripadnici četiri monoteističke religije.

Muhammed bin Abdulvahid el-Arifi je zahvalio na toplom dočeku u Bosni i Hercegovini i uputio čestitke građanima Bosne i Hercegovine povodom nastupajućeg Dana državnosti. Potvrdio je da Bosna i Hercegovina uistinu predstavlja primjer suživota različitih naroda i naglasio da zbog toga jedni s drugima treba da razmjenjujemo pozitivna iskustva i prakse.

Visoki gost prenio je najljepše želje kraljevske porodice i naroda Kraljevine Saudijske Arabije za uspjeh Bosne i Hercegovine i svih naroda u njoj, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Komentari

NA VRH