IMENOVANJA Uputili prijedlog članova u stalne komisije

Saznajemo: SNSD predložio deblokadu Parlamenta BiH

M.Aš. / Avaz.ba
15.11.2019 10:43

Parlament Bosne i Hercegovine

Foto: Avaz

Klub poslanika SNSD-a predložio je jutros Kolegiju Predstavničkog doma Parlamenta BiH članove u stalne komisije ovog doma. Na taj način moglo bi doći do deblokade rada Parlamenta BiH.

Saznajemo da je Klub poslanika ova stranke poslao imena sedam članova. Ranije su odbijali predlaganje članova, zbog čega nisu mogli biti ni održavane sjednice.

  • Prijedlog članova SNSD-a
    Prijedlog članova SNSD-a Foto: Avaz

Za članstvo u Ustavnopravnoj komisiji tako su dostavljena imena Nebojše Radmanovića i Obrena Petrovića, a u Komisiji za vanjske poslove ime Obrena Petrovića. 

Kada je riječ o Komisiji za vanjsku trgovinu i carine, poslano je ime Vojina Mitrovića, u Komisiji za finansije i budžet imena Dragan Bogdanića i Vojina Mitrovića, u Komisiji za saobraćaj i komunikacije ime Staše Košarca. U Komisiji za ostvarivanje ravnopravnosti spolova ime je Snježane Novaković-Bursać.

Kolegiju Predstavničkog doma Parlamenta dostavljena su i imena članova komisije ispred srpskog kluba u  Parlamentu BiH koje je poslao Nenad Stevandić.

Ova odluka uslijedila je nakon jučerašnje sjednice Zajedničkog kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

NA VRH