AKTUELNO

Komšić u radnoj posjeti SAD

Željko Komšić. Avaz

Fena

22.11.2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić putuje u Sjedinjene Američke Države, gdje će, na poziv bosanskohercegovačke zajednice iz Čikaga, prisustvovati svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. 

Planom posjete planiran je i susret predsjedavajućeg Komšića u Vašingtonu s Filipom Rikerom (Philip Reeker), pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropske i azijske poslove, i sa Morin Kormak (Maureen Cromack), glavnom zamjenicom pomoćnika državnog sekretara, te sa Metjuom Palmerom (Matthew Palmer), specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan.

Komšić će se u Vašingtonu, također, sastati s Džonom Eratom (John Erath), višim zamjenikom direktora za evropske poslove (Savjet za nacionalnu sigurnost), s Džejmsom Andersonom (James Anderson), zamjenikom podsekretara odbrane za politiku, i Davidom Trulijem, vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara za poslove međunarodne sigurnosti, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.