SARAJEVO

Pored stadiona "Asim Ferhatović Hase" zasađena 32 stabla

Cilj projekta je doprinijeti ozelenjavanju urbanih sredina i istaknuti važnost očuvanja okoliša

A. J. / Avaz.ba

16.12.2019

Akciji se odazvali i vijećnici OV Centar - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U neposrednoj blizini Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ funkcioneri općine Centar Sarajevo i vijećnici OV Centar zasadili su 32 nova stabla.

Projekt je realiziran u saradnji s Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Park“, koje je osiguralo i pripremilo sadnice drveća. Cilj projekta je doprinijeti ozelenjavanju urbanih sredina i istaknuti važnost očuvanja okoliša.

Načelnik općine Nedžad Ajnadžić istakao je značaj ove i drugih akcija koje imaju za cilj unapređenje stanja naše životne sredine i poboljšanje standarda života građana.

- Prirodu nismo naslijedili od svojih predaka, nego posudili od svojih potomaka. Stoga nam je svima projekt sadnje novog drveća, novog života, iznimno značajan, jer ostavljajmo nešto u čemu će moći uživati generacije koje dolaze iza nas. Mi u Općini Centar smo donijeli odluku da za svako posječeno drvo zasadimo tri nova. Također, krenuli smo s izradom katastra zelenih površina i drveća s ciljem obnove i zaštite zelenih površina. Moramo voditi računa i biti odgovorni naspram okoliša - poručio je Ajnadžić.

U ime Općinskog vijeća sadnji su se odazvali vijećnici Abid Jusić, Velija Katica, Edin Šikalo, Lejla Khattab i Ahmed Gerin.

Akcija sadnje drveća će biti nastavljena i u narednom periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.