SARAJEVO

Terorista odbio ustati pred Sudom BiH

Svi optuženi su negirali krivicu

Hamza Labidi. Arhiv

Avaz.ba

20.12.2019

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor petorici osumnjičenih ISIL-ovaca. Sedam ih je iz Sirije deportovano na Međunarodni aerodrom Sarajevo. U pritvoru su Jasmin Keserović, Senad Kasupović, Hamza Labidi, Emir Ališić i Milarem Berbić, a na ispitivanju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu su Armen Dželko i Muharem Dunić.

Hamza Labidi odbio je ustati pred Sudom BiH. Obrazložio je da to ne želi uraditi zbog vjerskih razloga, ali nakon konsultacija s advokatom, to je ipak učinio.

Podsjećamo, u Sudu BiH sinoć su od 21:30 do 23 sata, prema prijedlogu Tužilaštva, održana ročišta za određivanje pritvora deportiranim pripadnicima ISIL-a, koji im je automatski predložen raspisivanjem potjernice još 2016. godine.

Optuženi su negirali krivicu.

Sarajevski aerodroma: ISIL-ovci prebačeni u Tužilaštvo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Na Sarajevski aerodrom iz Sirije deportirane bh. državljanke Medina Delić, Sadžida Dedić, Aida Kobić, Mela Horić i njena majka Sabrija.

U Sarajevo je došla i Amina Kečo, supruga Ibre Ćufurovića, bh. ISIL-ovca koji je deportiran prošle godine i sudi mu se u Sudu BiH za pridruživanje ISIL-u. Već je priznao krivicu.

Sve su one smještene u Delijaš, a poslije će biti puštene kućama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.