STAVOVI

Dodik: RS svakome pruža mogućnost da izrazi svoj stav

Poruke je slao svako onako kako misli da treba

Milorad Dodik. Screenshot

Piše: Avaz.ba

27.12.2019

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je sloboda govora u Republici Srpskoj velika i da svakome pruža mogućnost da izrazi stav te da je RS pokazala da je sposobna da osigura istovremeno održavanje dva suprotstavljena politička događaja.

Dodik je naveo da je RS pokazala sposobnost da u delikatnim okolnostima može organizirati različite i suprotstavljene političke događaje, bez ijednog incidenta. 

On je rekao novinarima da je RS skoor jedino mjesto gdje se na razdaljini od stotinu metara mogu održati takva dva skupa i da sve prođe u miru, kao što je bilo sinoć.

- Poruke je slao svako onako kako misli da treba. Ponosan sam na činjenicu da su u neposrednoj blizini održani jedan politički skup, koji su organizirale nevladine organizacije, i drugi, koji su organizirali politički ljudi i da nije bilo problema - dodao je Dodik. 

U Parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci sinoć su održana dva javna skupa - jedan pod nazivom "Za Republiku Srpsku" u organizaciji više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata radi pružanja podrške institucijama Republike Srpske i njenim legitimno izabranim predstavnicima i drugi, skup opozicije, koji su organizirali poslanici PDP-a Draško Stanivuković i Јelena Trivić i poslanik SDS-a Nebojša Vukanović.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopćeno je da tokom održavanja javnih skupova nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti kršenja zakonskih propisa te da su uspješno osigurali dva skupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.