DOGOVORI

Radnici "Zenicatransa" zamrznuli štrajk glađu

S blokadom Autobuske stanice nastavit će do 16. januara, kada će se održati sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi trebao biti usvojen budžet za 2020. godinu

Radnici su u proteklih pet dana u holu Autobuske stanice u Zenici štrajkovali glađu. Arhiv

Avaz.ba

11.1.2020

Dvadesetak radnika preduzeća "Zenicatrans", koji su u proteklih pet dana u holu Autobuske stanice u Zenici štrajkovali glađu, danas su zamrznuli štrajk. Takvu odluku donijeli su nakon sastanka s gradskim vijećnicima, koji su ih uvjeravali da će se na sjednicama Gradskog vijeća zalagati za spas ovog preduzeća. 

S blokadom Autobuske stanice nastavit će do 16. januara, kada će se održati sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi trebao biti usvojen budžet za 2020. godinu, a time i amandman kojim se dodjeljuju dva miliona KM za podršku "Zenicatransu".

- Ako dobijemo signal od Gradske uprave i gradonačelnika, sve će linije gradskog javnog prijevoza biti pokrenute za pola sata. Imamo volju, želju i samo nam još treba malo podrške - kazao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.



Sarvan: Dobili obećanja. Arhiv

Ljudi su, kako navodi, stali iza odluke Sindikata i svih odluka koje su proteklih dana donosili, počevši od blokade stanice koju su počeli 31. decembra prošle godine.

Na pitanje predstavnika radnika u štrajku Hazrudina Bilića šta će biti ako gradonačelnik Fuad Kasumović ponovo povuče s dnevnog reda budžet za 2020. godinu, predsjedavajuća Gradskog vijeća Diana Bešić rekla je da ništa ne bi prejudicirala.

- Mi ćemo podržati sve što je u interesu ovog preduzeća i radnika "Zenicatransa", što smo pokazali i do sada - kazala je Bešić.

Sastanku u "Zenicatransu" prisustvovali su vijećnici SDA, A-SDA, SBB-a i DF-a, koji imaju dovoljno vijećnika da u budžet ugrade amandman kojim će biti podržan oporavak "Zenicatransa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.