VRIJEME Podaci Hidrometeorološkog zavoda FBiH

Sunčano do kraja sedmice: Temperature i do 15 stepeni

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom

I. K. / Avaz.ba
15.01.2020 06:42

Vjetar slab promjenljivog smjera

Foto: Ilustracija

Danas u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. U ostatku zemlje pretežno vedro vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni.

Slično vrijeme najavljeno je i za sutra. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokve sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 15 stepeni.

U petak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku Bosne oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 9 do 15.

Prvi dan vikenda u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i tokom noći, u Krajini i ponegdje u Posavini se očekuje kiša. U večernjim satima, u Krajini kiša može prijeći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni.

Komentari

NA VRH