REAKCIJE

Šarović: Potrebna hitna sjednica NSRS

Nakon što je od NATO-a zvanično objavljeno da je BiH u MAP-u, jasno je da je aktivacija MAP-a, koji je do tada mirovao, pokrenuta dostavljanjem Programa reformi u sjedište NATO-a, kaže Šarović

Šarović: Dodik priznao da je BiH u MAP-u. Arhiv

Avaz.ba/ Fena

3.2.2020

Poslije priznanja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je Bosna i Hercegovina u MAP-u, treba nam hitna sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko ŠarovićOn tvrdi da je BiH u redu za članstvo u NATO savez. 

- Nakon što je od NATO-a zvanično objavljeno da je BiH u MAP-u, jasno je da je aktivacija MAP-a, koji je do tada mirovao, pokrenuta dostavljanjem Programa reformi u sjedište NATO-a. Sada je Bosna i Hercegovina u istom statusu sa Sjevernom Makedonijom, odnosno čeka u redu za članstvo, o kome mi više ne odlučujemo - kazao je Šarović. 


Narodna skupština RS: Šarović traži hitno zasjedanje. Arhiv

Naglasio je da je potrebno zakazati novu sjednicu Narodne skupštine RS.

- Posljednju sjednicu NSRS od 23. decembra prošle godine možemo zaboraviti jer je to bila sjednica petosatnih laži najodgovornijih: člana Predsjedništva BiH, predsjednika Vlade RS i predsjednice RS. Nova sjednica mora biti zakazana hitno, a upravo odgovornost najodgovornijih mora biti njena ključna tema - dodao je Šarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.