SARAJEVO

Džaferović s Ivancovom razgovarao i o Ustavnom sudu BiH

Ivancov je upoznao Džaferovića s pripremama za obilježavanje 75 godina od pobjede nad fašizmom, te o namjeri organizatora da na tu ceremoniju pozove članove Predsjedništva BiH

Razgovaralo se o bilateralnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Rusije. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba / Fena

24.2.2020

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je primio ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova.

Razgovaralo se o bilateralnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Rusije, aktuelnom političkom trenutku u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina, kao i o predstojećem obilježavanju 75. godišnjice pobjede nad fašizmom. U dijelu razgovora posvećenom trenutnim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini Džaferović se osvrnuo na ulogu OHR-a i međunarodne zajednice kroz njen rad u Vijeću za provedbu mira, kao i na značaj stranih sudija u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine koje imenuje predsjednik Evropskog suda za ljudska prava. 


Džaferović se osvrnuo na ulogu OHR-a i međunarodne zajednice kroz njen rad u Vijeću za provedbu mira. Predsjedništvo BiH

Na kraju razgovora ambasador Ivancov je upoznao Džaferovića s pripremama za obilježavanje 75 godina od pobjede nad fašizmom te o namjeri organizatora da na tu ceremoniju pozove članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.