DRUŠTVO

Virtuelna kampanja za poštivanje osnovnih prava osoba s Downovim sindromom

Podijelite ljubav i podršku

Iz Udruženja pozivaju sve građane da se pridruže. Fena

Fena /Avaz.ba

20.3.2020

Udruženje "Život s Downovim sindromom Federacije BiH" obilježit će 21. mart Svjetski dan Downovog sindroma u skladu s trenutnom situacijom, pozivajući prijatelje da podignu svijest o Downovom sindromu putem mreža kroz izazov 3 x 21, koji u sebi nosi i simboliku broja.



Svjetski dan osoba s Downovim sindromom 21. mart. Ilustracija

- Poštujući mjere prevencije od širenja koronavirusa, odlučili smo ostati u svojim domovima. To nas, međutim, ne ometa da virtuelno damo doprinos podizanju svijesti o važnosti poštivanja osnovnih ljudskih prava osoba s Downovim sindromom. Stoga, pozivamo građane da iz svojih domova podrže jednodnevnu kampanju #downsychallange: Ako želite podijeliti ljubav, podršku i biti u formi, izaberite najdražu vježbu i uradite 3 serije od po 21 ponavljanja. Snimite to i objavite na Facebooku ili Instagramu tagujući @UdruzenjeZivotSaDownsindromom, #downsychallenge ili @downsychallenge – navodi se u saopćenju za javnost.

Širom svijeta 21. mart obilježava se kao Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. To je dan kad se slavi ljepota različitosti i inkluzija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.