VREMENSKA PROGNOZA

I danas oblačno u Bosni i Hercegovini, moguć i snijeg u Krajini

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 6°C

U Krajini se očekuje snijeg. Ilustracija

Avaz.ba

26.3.2020

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni može padati slab snijeg, većinom se očekuje na području Krajine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. 

U petak u BiH se prognozira oblačno vrijeme. U Bosni će padati slaba kiša, nešto više padavina u Hercegovini. Slab snijeg na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.


Očekuju se nove padavine. Ilustracija

U subotu u BiH se prognozira oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.