SASTANCI Ministar odbrane BiH i ambasador SAD o borbi s koronavirusom

Podžić i Nelson: Značajan angažman OSBiH

Nelson je pohvalio dosadašnji angažman OSBiH na pomoći civilnim strukturama vlasti

Avaz.ba

Podžić i Nelson: Pomoći civilnim strukturama

Foto: Arhiv "Avaza"


Ministar odbrane BiH Sifet Podžić razgovarao je videolinkom s ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom (Eric) i komandantom NATO štaba Sarajevo, brigadnim generalom Vilijamom Edvardsom (Wiliam Edwards). Teme razgovora bili su angažman OSBiH u prevenciji širenja koronavirusa u BiH te trenutne aktivnosti koje se provode u odbrambenom sistemu.

Ministar Podžić upoznao je sagovornike o broju zaraženih pripadnika OSBiH i onih koji se nalaze u izolaciji, o trenutnim aktivnostima radi realizacije zahtjeva civilnih struktura vlasti za gašenje požara širom BiH, dobivenih posredstvom Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje.

  • Nelson i Podžić: Radi se dosta na prevenciji pandemije

    Nelson i Podžić: Radi se dosta na prevenciji pandemije

    Foto: Arhiv "Avaza"


- Iako MO i OSBiH trenutno funkcioniraju u otežanim uvjetima, pored aktivnosti radi zaštite vlastitog personala i pružanja pomoći civilnim strukturama vlasti, obavljaju se i ranije planirane obaveze, kao što su obuka personala, rješavanje viškova municije i minsko-eksplozivnih sredstava i drugo - istaknuo je Podžić.

Ambasador Nelson pohvalio je dosadašnji angažman OSBiH na pomoći civilnim strukturama vlasti i naglasio značaj OSBiH u ovakvim i sličnim situacijama za sve stanovnike Bosne i Hercegovine.

NA VRH

Podijeli članak na