ODLUKE

U RS prestaje važiti Uredba o zabrani izazivanja panike i nereda

Razlozi za donošenje ove uredbe sadržani su u činjenici da su se tokom njene primjene građani pridržavali mjera i uputstava nadležnih organa te su se o epidemiološkoj situaciji informirali putem zvaničnih obavještenja

MUP RS: Građani se pridržavali mjera. Arhiv

Avaz.ba / Fena

16.4.2020

U Republici Srpskoj (RS) prestaje važiti Uredba sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja, koje je proglašeno zbog koronavirusa

U skladu s ovim, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS povući će sve prekršajne naloge koji su ranije izdati u skladu s ovom uredbom, kao i Odlukom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS, a koju je Vlada RS stavila 3. aprila 2020. godine van snage. 


MUP RS. Arhiv

- Razlozi za donošenje ove uredbe sadržani su u činjenici da su se tokom njene primjene građani pridržavali mjera i uputstava nadležnih organa, te su se o epidemiološkoj situaciji informirali putem zvaničnih obavještenja nadležnih institucija – navedeno je u saopćenju MUP-a RS.

Iako je, kako navode, u proteklom periodu „bilo lažnih vijesti i informacija, građani su se o epidemiološkoj situaciji informirali na osnovu zvaničnih obavještenja i informacija nadležnih institucija i lažne vijesti nisu imale značajniji utjecaj na ponašanje građana, funkcioniranje sistema i rad nadležnih organa na sprečavanju širenja zaraze“. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.