REAKCIJE

Tadić: Čamparina inicijativa je jeftini populizam

Ne vidimo svrhu periodičnih smanjenja, od institucije do institucije, ili, u slučaju SDA, samo Parlamenta FBiH, kaže Tadić

Avaz.ba / Fena

16.4.2020

Tadić: Cilj je solidarizirati se s cjelokupnom situacijom. Fena

Inicijativu dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoše Čampare za sazivanje Administrativne komisije radi smanjenja naknada poslanicima, predsjednik Kluba hrvatskih poslanika u ovom domu Ivo Tadić smatra jeftinim populizmom.

Kako Tadić navodi u izjavi za javnost, radi se o „manjkavom i licemjernom potezu kakav je i onaj nedavno potpredsjednice Federacije i predsjednice Administracijskog povjerenstva Zastupničkog doma“.


Čampara: Traži sazivanje komisije. Arhiv

- Mi ne vidimo svrhu periodičnih smanjenja, od institucije do institucije, ili, u slučaju SDA, samo Parlamenta FBiH, nego želimo smanjenjem obuhvatiti sve dužnosnike federalne vlasti. Dakle, institucije, nadzorne, upravne odbore, agencije, skupštine, javna poduzeća kojima je osnivač Federacija itd. Ukoliko dogovorimo odluku u tom smjeru, tek ćemo, onda, napraviti neki posao, a ne štititi SDA dobro pozicionirane kadrove - naveo je Tadić, naglasivši da je glavni cilj solidarizirati se s cjelokupnom situacijom i pružiti doprinos kako bi posljedice prirodne nesreće u kojoj se Federacija našla, bile što manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.