POTVRĐENO

Drugi slučaj zaraze koronavirusom u Derventi

Radi se o ženskoj osobi koja je dijalizni pacijent

Krizni štab. N. Simić

Piše: N. S. / Avaz.ba

23.4.2020

U Derventi je zabilježen drugi slučaj zaraze koronavirusom, a pacijent je smješten na liječenje u Banjoj Luci, potvrđeno je danas na sjednici Štaba za vanredne situacije Općine Derventa. Ranije je bio obolio još jedan pacijent, koji je oporavljen.  

Direktor Doma zdravlja Derventa Mirko Šaran na sjednici Štaba je istakao da se radi o ženskoj osobi koja je dijalizni pacijent.

- Ona je ranije testirana na prisustvo koronavirusa i nalazi su bili negativni. Vožena je na dijalizu, bila je liječena u bolnici, a u našem domu zdravlja pružane su i druge zdravstvene usluge - rekao je Šaran.

Krizni štab. N. Simić

Svi dijalizni pacijenti bit će testirani, kao i manji dio kontakata koje je oboljela imala u prethodnim danima.

Na području općine Derventa pod nadzorom su ukupno 72 osobe, od čega se 25 osoba nalazi u karantinu, dok je ostalima naložena kućna izolacija, jutrošnji su podaci Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Derventa.

U prethodna 24 sata osam osoba je stavljeno pod zdravstveni nadzor i smješteno u izolaciju u karantin, a za njih troje je istekao period nadzora. Pet osoba iz karantina i još tri osobe na osnovu indikacija su testirani na koronavirus i njihovi nalazi su u radu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.