RAMAZANSKA VAKTIJA

BBI banka pokrovitelj ramazanske vaktije na avaz.ba

BBI banka pokrovitelj ramazanske vaktije na avaz.ba. BBI banka

Piše: MDA

27.4.2020

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo je i ove godine pokrovitelj ramazanske online vaktije za građane BiH na portalu www.avaz.ba. Sehurska i iftarska vremena, kao i mjesne razlike, preuzeta su iz zvaničnog takvima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Bosna Bank International je prva banka u regionu i jedina u Bosni i Hercegovini koja posluje u skladu sa islamskim finansijskim principima.

Usklađenost poslovanja sa islamskim principima garantuje Šerijatski odbor BBI banke u kojem se nalaze renomirani domaći i svjetski stručnjaci iz oblasti šerijatskog prava. Predsjednik Šerijatskog odbora, po svojoj funkciji je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

„Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo je finansijski likvidna i stabilna banka, uz izrazito jake dioničare – Islamsku razvojnu banku (IsDB), Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) i Dubai Islamic Bank (DIB) sa kojima smo proteklih 20 godina dokazali da smo posvećeni razvoju BiH.“ – saopćeno je iz BBI d.d. , koja svojim klijentima, fizičkim i pravnim licima pruža sve vrste bankarskih usluga. BBI banka poslovanje temelji na etičkim principima, partnerskim odnosima i pravednosti.

BBI banka je društveno odgovorna institucija koja aktivno pruža podršku društvu i zajednici u kojoj posluje. Organizacijom velikih poslovnih događaja od značaja za privredu naše države, kao što su investicijska konferencija Sarajevo Business Forum i međunarodni Sarajevo halal-sajam, pomaže domaćim privrednicima da dođu do novih tržišta i kupaca, zadrže i otvore nova radna mjesta, te da posluju sa uspjehom.

Od samog osnivanja kroz različite fondove BBI banka sa partnerima stipendira učenike i studente iz svakog dijela Bosne i Hercegovine, kako bi naše društvo imalo obrazovane i stručne ljude koji će sutra voditi našu državu u svjetliju budućnost.

„Ovom prilikom BBI banka želi svim vjernicima islamske vjere da im ovi mubarek dani donesu mir, radost i milost Božiju. Ramazan šerif mubarek olsun!“

BBI banka po vašoj mjeri.

https://www.bbi.ba/


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.