SASTANCI

Omogućiti da HNK ima što manje posljedica

Špago je izrazio zahvalnost ambasadoru Satleru na donaciji medicinske opreme od Evropske unije

Špago i Satler: Postići dogovor o Mostaru. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

29.4.2020

Predsjedavajući Skupštine Šerif Špago primio je danas u Mostaru šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU, ambasadora Johana Satlera (Johann Sattler). 

Tokom sastanka, kako je saopćeno, razgovaralo se o aktuelnim temama, s akcentom na epidemiološku situaciju u HNK. Predsjedavajući Skupštine posebno je istakao da je zdravstveni sistem u HNK, koji ima najveći broj zaraženih u FBiH, kvalitetno odgovorio na pandemiju koronavirusa te da je trenutno stanje stabilno.

Špago je izrazio zahvalnost ambasadoru Satleru na donaciji medicinske opreme od Evropske unije, kao i na planiranoj finansijskoj pomoći koja će biti iskorištena za pomoć privredi.


S današnje posjete. M. Smajkić

Naglašeno je da treba ubrzati aktivnosti na pripremi socioekonomskih mjera kojima će se omogućiti da Hercegovačko-neretvanski kanton ima što manje posljedica po privredu po završetku pandemije, kako bi se prioritetno očuvala radna mjesta.

Razgovaralo se o održavanju izbora u Mostaru te je istaknuto da je neophodno da se što prije postigne dogovor kako bi izbori mogli biti održani najkasnije do kraja ove godine, rečeno je iz Skupštine HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.