MODRIČA

Korona stigla i u Vukosavlje

Epidemiološka situacija pod kontrolom

Modriča. Avaz

Piše: Avaz.ba

4.5.2020

Jedna osoba sa prebivalištem u općini Vukosavlje zaražena je koronavirusom. Prema raspoloživim informacijama, utvrđeno je da se nalazi na liječenju u dobojskoj bolnici od 24. aprila ove godine, gdje je i testirana. 

Danas se saopćenjem za javnost oglasio Štab za vanredne situacije u Vukosavlju, u kojem se navodi da Općinski štab za vanredne situacije i nadležni dom zdravlja i druge zdravstvene ustanove preduzimaju mjere iz svoje nadležnosti u skladu s odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i aktima Republičkog štaba za vanredne situacije radi sprečavanja pojave i širenja Covida-19.


Modriča. Avaz

- Na području općine Vukosavlje pod zdravstvenim nadzorom je šest osoba, od kojih su četiri vozača kamiona te dvije osobe u kućnoj izolaciji za koje je rezultat testa na Covid-19 bio negativan. Kontrolom komunalnog policajca utvrđeno je da se sve osobe pridržavaju izrečenih mjera. Dvije osobe smještene su u lokalni karantin i radi se o osobama koje su doputovale iz inozemstva, nakon čega su im na graničnim prijelazima izdana rješenja o upućivanju u lokalni karantin - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.