OTEŽAN SAOBRAĆAJ Izvještaj iz BIHAMK-a

Apokaliptične slike na putu Kladanj - Tuzla

Klizište skoro prekinulo saobraćajnu žilu kucavicu

Avaz.ba

Opis: Klizište

Youtube

Zbog većeg odrona na magistralnom putu Kladanj - Tuzla (u mjestu Vitalj)  i dalje je obustavljen saobraćaj za šlepere i teretna vozila sa prikolicom. 

Ostala vozila na ovoj lokaciji saobraćaju otežano.

Takva situacija će potrajati i narednih dana jer je klizište odnijelo veći dio saobraćajne trake što će zahtjevati temeljitu sanaciju.

  • Klizište na putu Kladanj - Tuzla

    Klizište na putu Kladanj - Tuzla

    Foto: Avaz


Zbog radova na redovnom servisiranju tunela Vis, 25.novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Isti režim saobraćaja (dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom) aktuelan je i na dionici A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), gdje su u toku radovi na sanaciji mosta.

Na izlazu iz Doboja (smjer ka autoputu i Derventi) u naselju Bare izvode se sanacioni radovi, zbog čega se u terminu od 07 do 18 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.  Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacionih radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Trnovo. 

Zabrana u RS

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Na području RS do sutra ujutro u 5 sati na snazi je potpuna zabrana kretanja.

Zatvorene granice

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. 

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Više o temi Klizište

PROBLEMI
Veliko klizište kod Kladnja
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na