REAKCIJE

Kapić: Ne može konobar lopatom posluživati goste

Mjere koje se od nas traže su, iz mog ugla, paradoksalne, kaže Kapić

Kapić: Svakako dezinficiramo svoje prostore. Avaz

Piše: E. Skokić / Avaz.ba

9.5.2020

Ugostiteljski objekti u Hrvatskoj i Srbiji su počeli sa radom dok u BiH vlasnici restorana, kafe-barova još čekaju da im se omogući pravo na rad.

- Imamo neka saznanja da ćemo početi raditi u skorije vrijeme periodu. No, mjere koje se od nas traže su, iz mog ugla, paradoksalne. Traži se tzv. socijalna distanca, tri gosta za stolom i da konobari uslužuju goste sa pola metra. Pa, ne mogu konobari posluživati goste lopatom. U situaciji smo da vidimo grupe ljudi po gradu koji su jedni od drugih na 15 centimetara, a da se od nas traži da ispoštujemo mjere predostrožnosti. Mi svakako dezinficiramo svoje prostore. Meni kada dođe sanitarna inspekcija odmah ide u toalet, pogleda i kaže: Mi nemamo šta ovdje tražiti" – kaže Sulejman Kapić, predsjednik Udruženja ugostiteljskih radnika Kantona Sarajevo.


Kapić: vaki ugostitelj koji drži do sebe želi da mu objekat blista. Avaz

Dodaje da je u ugostiteljstvu 40 godina, ali se ne sjećam da se neko ošugao ili ozbiljnije zarazio.

- Bilo je trovanja salmonelom, ali zaraza velikih razmjera nije. Svaki ugostitelj koji drži do sebe želi da mu objekt blista jer će samim tim imati i bolju posjetu. Primijete to i gosti koji žele ugodan ambijent i kvalitetnu poslugu. Trebamo početi raditi, a ove mjere treba postepeno ublažavati jer smatram kako neće donijeti nikakav efekt – kaže Kapić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.