PRIJAVA OPOZICIJE Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Dodik: Nisam dobio poziv SIPA-e u vezi s istragom o prisluškivanju

Poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini RS podnio je 25. maja deset krivičnih prijava

Avaz.ba / Fena
11.06.2020 13:33

Milorad Dodik

Foto: Avaz

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik nazvao je špekulacijama tvrdnje da je jutros trebao dati izjavu istražiocima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u istrazi o navodnom prisluškivanju opozicije u RS.  

- Nikakav poziv nisam dobio, nije mi problem. A znam, vaše je da održite atmosferu tog pitanja pa postavite da li je istina ili nije. Ja nisam dobio poziv. Ako vi imate za mene poziv donesite mi ga - rekao je Dodik. 

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS podnio je 25. maja deset krivičnih prijava, između ostalog, i zbog navodnog prisluškivanja opozicije u RS te nabavke pokretne bolnice. 

  • Opozicija prijavila Dodika
    Opozicija prijavila Dodika Foto: Screenshot

Stanivuković je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnio prijavu protiv člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika te ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog, kako je navedeno u tom dokumentu, neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja.

Stanivuković je tada u izjavi novinarima ustvrdio da je Dodik "javno rekao da je on jedan od ljudi koji se prisluškuju u RS" te najavio da će, ako ne bude pozvan da da' izjavu, iznijeti određene tvrdnje, koje govore da se on i drugi članovi opozicije u RS prisluškuju".

Komentari

NA VRH