GRUBEŠA RAZGOVARAO S VISEMAN

Velika Britanija spremna pomoći BiH na putu ka EU

Razgovaralo se i o usvajanju Strategije za procesuiranje ratnih zločina

Avaz.ba / Fena

1.7.2020

Istaknut značaj provođenja presuda Ustavnog suda BiH. Ministarstvo pravde BiH

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sastao se danas sa zamjenicom ambasadora Velike Britanije u BiH Rut Viseman (Ruth Wiseman), a na sastanku se razgovaralo o usvajanju Strategije za procesuiranje ratnih zločina, kao i izmjenama Zakona o VSTV-u i Zakona o sukobu interesa u institucijama BiH.

Grubeša je istaknuo da je Ministarstvo pravde BiH učinilo sve što je traženo za otklanjanje navodnih nedorečenosti u materijalu Radne grupe te da ne vidi razlog zašto se i dalje osporava usvajanje Strategije za procesuiranju ratnih zločina.

Viseman je naglasila da iako Velika Britanija nije više članica Evropske unije, podržava evropski put Bosne i Hercegovine te da i dalje stoje na raspolaganju vlastima u BiH da im na tom putu pruže pomoć.

Tokom sastanka pohvaljen je napredak učinjen da se osigura održavanje izbora u Mostaru, istaknut je značaj provođenja i ostalih presuda Ustavnog suda BiH, te su razgovarali i o metodama za veće učešće žena u političkom životu u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.