DOGOVORENI PRINCIPI

Danas potpisivanje "Koalicije za Mostar 2020"

otpisivanje će biti upriličeno u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 14 sati

Mostar. Arhiv

Piše: D.H./Avaz.ba

28.8.2020

Potpisivanje Platforme i principa stranaka koje čine "Koaliciju za Mostar 2020" (SDA, SBB, DF, SBiH, BPS) bit će organizirano danas u Mostaru.

Potpisivanje će biti upriličeno u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 14 sati.


Podsjetimo, Predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a HNK-a Anel Kljako, u razgovoru za "Avaz"nakon sastanka prošlog petka istakao da su on i njegova stranka izuzetno zadovoljni postignutim sporazumom i da Platforma na izbore izlazi s dogovorenim principima i programom, te da očekuje pobjedu na izborima.

Bezrezervnu podršku koaliciji dalo je i 47 nezavisnih intelektualaca, od kojih su većina doktori nauka i magistri, rečeno je nakon zadnjeg sastanka. S druge strane, SDP i Naša stranka odbile su da se pridruže ovoj probosanskoj platofrmi i odlučile samostalno istupiti na izborima, ističući da se oni podjednako protive svim nacionalnim strankama.

Ovakav stav osudili su mnogi pojedinci, smatrajući da ovakvom odlukom direktno omogućavaju pobjednu HDZ-u, a najdirektniji je vjerovatno bio Safet Oručević, bivši gradonačelnik Mostara, koji je lidere SDP-a i NS-a, Nermina Nikšića i Predraga Kojovića nazvao "maloumnicima".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.