PRESJEK STANJA

U BiH preminulo šest osoba, 294 novih slučajeva koronavirusa

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH prijavljena su 203 slučaja pozitivna na COVID-19

Raste broj zaraženih. Ilustracija

Avaz.ba

9.9.2020

U prethodna 24 sata u Bosni i Hercegovini koronavirus je potvrđen kod 294 osobe., dok je šest osoba preminulo.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH prijavljena su 203 slučaja pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je šest smrtnih ishoda. 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 585 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 90 osoba u Republici Srpskoj. 

Radi se o 43 muških i 47 ženskih osoba, od kojih je 20 mlađe, 56 srednje i 14 osoba starije životne dobi. 

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovan još jedan slučaj koronavirusa. Radi se o ženskoj osobi 1982. godište koja je hospitalizovana, a prije toga ležala u Tuzli na hematologiji.

Na Odjeljenju brčanske Bolnice za pacijente zaražene virusom korona smješteno je 6 pacijenata. U toku jučerašnjeg dana je bio jedan prijem, osoba ženskog pola srednje životne dobi sa srednje teškom kliničkom slikom.

Do danas je u Brčko distriktu potvrđeno 298 slučajeva koronavirusa, 19 osoba je preminulo i 260 se oporavilo. Trenutno je aktivno 19 slučajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.