KOMENTAR DANA

Neuzorani malinjak

Umjesto jesenjih radova u malinjaku,preduzeće „Srebrena malina“ mjesecima zaokupljeno aferom „Respiratori”

Edin Skokić. Avaz

Piše: Edin Skokić

3.11.2020

Umjesto jesenjih radova u malinjaku, poput oranja zemlje i bacanja đubriva, preduzeće „Srebrena malina“ mjesecima je zaokupljenoaferom „Respiratori“. Indikativno je da pojedinci iznos od 10,5 miliona KM tretiraju kao pakovanje sličica, a ne kao iznos koji je dovoljan za gradnju deset novih škola ili stotinu dječijih igrališta. 

Vode se statistikom da krčme milijardu narodnih para, pa 10,5 miliona KM mogu spiskati, a da ih glava ne zaboli. Malinjak je ostao neuzoran, đubrivo nije bačeno... Pojedini respiratori su neispravni, ne zna se je li softverska ili fabrička greška.

No, glava sve više boli građane naše države. Prijeti nam novi „lockdown“, sve je više inficiranih koronavirusom i mrtvih. Ljekari i medicinari su na izmaku snaga, zdravstveni sistem je u kolapsu, a šest mjeseci poslije sumnjive nabavke kineskih respiratora građani još ne znaju jesu li ispravni, za šta se koriste, kako su nabavljeni, jesu li pod garancijom... Faktura će biti ispostavljena građanima.

Ovoga puta greške se plaćaju životima, a zbog toga nijedan pojedinac ne bi smio imati miran san. Trakavica traje predugo. Hapšenja, pritvori i tajac. Vrijeme liječi rane, ali ne popravlja respiratore.

Upravo na tu kartu i igraju glavni protagonisti afere. Računaju da će sve pokriti veo zaborava, a da će stado ponovo krenuti za svojim pastirom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.